BUDAPESTLÄNGD MED CHOKLAD, LINGON & DULCE DE LECHE
Tillagningstid: 45 min
Till 10 personer
Kakan
5 äggvitor
3 dl strösocker
125g fint hackade hasselnötter
1 dl vetemjöl
1½ msk kakao
Fyllning
3 dl vispgrädde
3/4 dl tinade lingon
1 tsk socker
0.5 dl dulce de leche
50 g hackad mörk choklad
Garnering
1 dl vispgrädde
Tinade lingon
2 msk Dulce de leche
50 g mörk choklad
1 msk florsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sedan sockret, lite efter hand, under vispning. Fortsätt vispa tills det blir en blank och styv marängsmet.
Blanda nötterna med vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ner detta i marängsmeten. Bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30×40 cm.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra loss papperet som tårtan gräddats på.
Vispa grädden och blanda försiktigt ihop lingonen med strösocker, bred sedan ut fyllningen på botten och ringla dulce de leche på och strö över lingon och choklad.
Rulla ihop.
Garnera med ringlad choklad och kola och sikta över florsocker och spritsa den sista grädden ovanpå. Toppa med lite lingon. Servera sedan och avnjut.