Om oss

Fri frakt

logo

En guide till den perfekta äppelpajen


En guide till den perfekta äppelpajen


hero

Gasspisen - 2023-10-23

Gasspisen

Söta Äpplen, Gyllene Deg: En Guide till Den Perfekta Äppelpajen


Äppelpajen, med sina doftande äpplen och knapriga deg, är en tidlös favorit som förgyller både vardagar och festliga tillfällen. Att baka den perfekta äppelpajen kräver kärlek till detaljer och förståelse för de små hemligheterna bakom en smakrik och saftig skapelse. I detta blogginlägg kommer vi att utforska stegen för att baka den ultimata äppelpajen som kommer att få dina smaklökar att jubla.


Ingredienser:

För Fyllningen:

  • 6-7 äpplen (söt-syrliga sorter som Granny Smith fungerar bra)
  • 1/2–3/4 kopp socker (beroende på äpplens sötma)
  • 2 teskedar kanel
  • 1/4 tesked muskotnöt
  • 2 matskedar maizena (för att binda vätskan)


För Pajdegen:

  • 2 1/2 koppar vetemjöl
  • 1 kopp kallt osaltat smör, skuret i små bitar
  • 1/4 kopp socker
  • 1/4 tesked salt
  • 4–6 matskedar isvatten


Steg-för-steg Guide:


Steg 1: Förbered Fyllningen

  1. Skala, kärna och skiva äpplena tunt.
  2. Blanda äppelskivorna med socker, kanel, muskotnöt och maizena.
  3. Låt blandningen stå i ca 15 minuter för att låta äpplena frigöra sina naturliga safter.


Steg 2: Gör Pajdegen

  1. I en matberedare, blanda vetemjöl, socker och salt.
  2. Tillsätt de kalla smörbitarna och pulsas till degen får en smulig konsistens.
  3. Tillsätt isvattnet, en matsked i taget, och pulsas tills degen börjar forma sig.
  4. Forma degen till en boll, svep in den i plastfolie och kyl i minst 30 minuter.


Steg 3: Förvärm ugnen

  1. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.


Steg 4: Rulla Ut och Fodra Formen

  1. Rulla ut pajdegen på ett lätt mjölat yta och fodra en pajform med degen. Skär av överflödet runt kanterna.


Steg 5: Fyll Pajformen

  1. Häll äppelblandningen