Om oss

Fri frakt till tomtgräns

logo

Grilla frukost, lunch och middag så maxar du hela dagen vid grillen


Grilla frukost, lunch och middag så maxar du hela dagen vid grillen


hero

Gasspisen.se - 2025-04-08

Recept

Grilla frukost, lunch och middag – så maxar du hela dagen vid grillen



Grillen behöver inte bara vara en kvällsgrej. Med lite planering kan du använda din gasolgrill hela dagen – från frukost till dessert! Här är våra bästa idéer för en grilldag deluxe.


Frukost: Grillade frukost-wraps med ägg, bacon & ost

Ingredienser (4 wraps):

  • 4 stora tortillabröd
  • 4 ägg
  • 8 skivor bacon
  • 1 dl riven ost (gärna cheddar)
  • 1 paprika, tärnad
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • Smör eller olja till stekning
  • Salt & peppar

Så här gör du:

  1. Förvärm grillen med stekplatta eller gjutjärnspanna.
  2. Stek baconet krispigt, lägg åt sidan på hushållspapper.
  3. Stek äggen lätt (gärna med rinnig gula) eller rör ihop dem till scrambled eggs med lite salt & peppar.
  4. Fyll varje tortillabröd med ägg, bacon, ost, paprika och rödlök.
  5. Vik ihop som en burrito och grilla på låg värme i 1–2 minuter per sida tills brödet fått färg och osten smält.

Tips: Servera med srirachamayo eller salsa!


Lunch: Smashburgare deluxe med karamelliserad lök och dressing

Ingredienser (4 burgare):

  • 600 g nötfärs (gärna högre fetthalt)
  • Salt & svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 skivor cheddarost
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör

Dressing:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk ketchup
  • ½ tsk vitlökspulver

Så här gör du:

  1. Skiva löken tunt och stek den långsamt i smör på grillplatta i ca 15–20 min tills den är gyllene och söt.
  2. Dela färsen i 4 bollar. Hetta upp en plan grillplatta rejält.
  3. Lägg på bollarna och tryck ut dem hårt med stekspade – låt få krispig yta.
  4. Krydda med salt & peppar, vänd efter 1–2 minuter. Lägg på ost och låt smälta.
  5. Rosta bröden lätt på grillen. Bred på dressing, lägg på burgare och toppa med lök.

Tips: Servera med krispiga pommes eller grillade lökringar!


Middag: BBQ-ribs med glaze, coleslaw och grillad majs

Ingredienser (4 portioner):

Revben:

  • 1 kg kamben
  • Salt, svartpeppar
  • 1 tsk rökt paprikapulver

Glaze:

  • 1 dl BBQ-sås
  • 1 msk honung
  • 1 tsk chipotlepasta (eller chili efter smak)

Coleslaw:

  • ½ vitkål, finstrimlad
  • 1 morot, riven
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • Salt & peppar

Majs:

  • 4 majskolvar
  • Smör och flingsalt

Så här gör du:

  1. Förkoka revbenen i lättsaltat vatten i 1 timme – de blir då mjuka och saftiga.
  2. Blanda ingredienserna till glazen.
  3. Förbered coleslaw: Blanda alla ingredienser och låt stå kallt minst 30 min.
  4. Grilla revbenen på låg–medelvärme i ca 10 min. Pensla flera gånger med glaze.
  5. Grilla majskolvarna runt om och pensla med smör, toppa med flingsalt.

Tips: Avsluta med en kall öl eller lemonad till – grilllycka!


Dessert: Grillad ananas med kanel, honung & vaniljglass

Ingredienser:

  • 1 färsk ananas
  • 2 msk honung
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk smör
  • Vaniljglass till servering

Så här gör du:

  1. Skala och skär ananasen i 1–2 cm tjocka skivor eller klyftor.
  2. Smält smör, blanda med honung och kanel.
  3. Pensla ananasen och grilla 2–3 minuter per sida tills de får fina grillränder.
  4. Servera direkt med en kula vaniljglass.
  • Tips: Prova även att ringla över lite rom för en vuxenversion!


👉 Se vårt stora sortiment av grillar – från frukost till fest