Kycklingspett med asiatisk marinad och jordnötssås
Ingredienser (4 portioner):
- 600 g kycklingfilé, skuren i bitar
- Grillspett (träspett blötläggs 30 min)
Marinad:
- 1 dl japansk soja
- 2 msk honung
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk limejuice
Jordnötssås:
- 1 dl jordnötssmör
- 1 dl kokosmjölk
- 1 msk soja
- 1 tsk röd currypasta
- 1 tsk limesaft
Så här gör du:
- Blanda marinaden och låt kycklingen marineras i minst 30 minuter.
- Trä upp bitarna på spett.
- Grilla på medelhög värme i ca 10–12 minuter, vänd ofta.
- Värm alla ingredienser till jordnötssåsen i en kastrull tills den blir slät.
Tips: Servera med jasminris och limeklyftor!