Saftiga hamburgare med cheddar och karamelliserad lök
Ingredienser (4 burgare):
- 500 g blandfärs (eller nötfärs)
- 1 tsk dijonsenap
- Salt och svartpeppar
- 4 skivor cheddarost
- 4 hamburgerbröd
- Smör till stekning
Karamelliserad lök:
- 2 gula lökar, tunt skivade
- 1 msk smör
- 1 tsk socker
- 1 msk balsamvinäger
Så här gör du:
- Blanda färsen med dijonsenap, salt och peppar. Forma till 4 biffar utan att arbeta smeten för mycket.
- Stek löken långsamt i smör på låg värme, ca 15 minuter. Tillsätt socker och balsamvinäger mot slutet.
- Förvärm grillen på hög värme. Grilla biffarna 2–3 minuter per sida. Lägg på cheddarosten när det är 1 minut kvar.
- Rosta bröden lätt på grillen och montera burgarna med karamelliserad lök på toppen.
Tips: Servera med picklad rödlök och sötpotatispommes för extra wow-effekt!