Om oss

Fri frakt

logo

PÅ VÅR SPIS! - kyckling currygryta med helbakad blomkål och zucchini


PÅ VÅR SPIS! - kyckling currygryta med helbakad blomkål och zucchini


hero

GASSPISEN - 2021-09-27

stove

Kyckling currygryta med helbakad blomkål och zucchini


4 portioner

Ca 1h & 45 minuter tillagningstid.


  • 1 kg kycklinglårfile eller klubbfile benfri
  • 1 st zucchini
  • 5 dl kokosmjölk
  • 1 st burk krossad tomat
  • 3 st schalottenlök
  • 1 st stort huvud blomkål
  • 2 msk chipotlehoney rub
  • 100 g smör
  • 1 st gul morot skalad
  • 1 msk curry
  • 1 msk curry paste
  • 1 st banan
  • 0.5 msk spiskummin
  • 0.5 msk spiskummin
  • 2 stlime
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 8 st libabröd
  • Rapsolja
  • Salt

GÖR SÅHÄR


Krydda upp kycklingen med curry, koriander och spiskummin. Dela sedan blomkålen på mitten och gnid in med olja. Krydda sedan med rub, salt och toppa med smör, baka på bakplåtspapper i en ugnssäker form i 175 grader varmluft i ca 45-50 minuter, ska vaar mjuk och fått fin färg.

Skiva schalottenlöken i skivor, mosa bananen lätt och stek med curry paste i panna på låg värme i olja. Tillsätt kyckling och stek gyllene, tillsätt kokosmjölk och krossad tomat, låt småkoka i ca 20 minuter. Tunnhyvla moroten och zucchini till topping, tillsätt resten av grönsakerna i grytan de ska vara crunchy och behöver koka ca 5 minuter på svag värme. Smaka sedan på grytan med salt och lime efter smak. Dela sedan blomkålen i mindre bitar och lägg i en djup tallrik, lägg på grytan och toppa med cruditeer.


Servera med yoghurt och libabröd.


Smaklig måltid!



image image image