FLAMBERAD KYCKLINGFILÉ MED POTATISGRATÄNG & SENAPSSÅS
Till 4 personer
-
Kycklingfilé
- 5 stycken stora kycklingfiléer
- 3,5 deciliter vatten
- 2 stycken salladslökar
- 2 stycken röda lökar
- 2 matskedar senap
- 1 tesked sambal oelek
- 1 deciliter calvados
- 3 deciliter ifraiche
- 3 deciliter imat
- Margarin att steka i
- 2 tärningar hönsbuljong
- 3 klyftor vitlök
- grillkrydda
- persilja
- salt
- svartpeppar & vitpeppar
- vitlökspulver
Potatisgratäng
- 8 stora potatisar
- 1 gul lök
- vitlökspulver
- svartpeppar
- salt
- vegansk ost
- havregrädde
TILLAGNING
Krydda alla kycklingfiléerna noga och stek upp dem lätt i margarinet tills de har fått en fin yta och är helt genomstekta. Häll på calvadosen i pannan och tänd på. När flammorna avtagit, klicka i sambal oeleken i stekpannan. Koka upp vatten och blanda i hönsbuljongen, lite mer calvados och vitlöken. Häll allt i stekpannan och stek på ganska hög värme.
Lägg i rödlök och salladslök när vätskan reducerats och torkat upp. Blanda sedan i ifraiche och imat och låt koka upp ordentligt. Lägg sedan i senapen och krydda kycklingen med grillkryddan och saltet. Låt sedan stå några minuter och ta sedan av stekpannan och låt svalna, dekorera grytan med lite paprikapulver.
Potatisgratängen
Skala och skiva all potatisen till gratängen och finhacka löken. Smöra en ugnsfast form med margarin och varva potatis med gul lök. Blanda sedan imat och alla kryddor och häll ner i gratängen. Det ska täcka ungefär 2/3 av formen. Sätt potatisen i ugnen på 225 grader i ca 30-40 minuter. Strö osten ovanpå när den varit i ugnen i cirka 25 minuter. Servera potatisgratängen med kycklingen och såsen!
Smaklig måltid!



