Om oss

Fri frakt

logo

PÅ VÅR SPIS! - recept på en god Pizza Bianco, med svamp, svartkål och fetasostkräm


PÅ VÅR SPIS! - recept på en god Pizza Bianco, med svamp, svartkål och fetasostkräm


hero

ERIK ERIKSSON - 2021-04-22

stove

PIZZA BIANCO MED HÖSTSVAMP, SVARTKÅL OCH FETAOSTKRÄM

1 stor eller 2 små pizzor

Tillagningstid ca 1 h + jäsning 45 min


  • Pizzadeg
  • 25 g torrjäst
  • 4 dl vetemjöl av bra kvalité
  • 1.5 dl vatten ljummet
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 3 msk olivolja


  • Topping
  • 150 g skogschampinjoner
  • 100 g kantareller eller svarttrumpet
  • 100 g svartkål
  • 2 dl Creme fraiche naturell
  • 50 g körvel plockad
  • 1 pkt fetaost
  • 2 st vitlöksklyftor finrivna
  • 3 msk pizza seasoning
  • Peppar
  • Salt
  • Olivolja


  • Picklad silverlök
  • 2 st silverlök
  • 0.5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1.5 dl vatten


TILLAGNING

  • 1.Lös upp jästen i vatten i en degblandare, tillsätt vetemjöl, olivolja och socker och låt knåda någon minut så degen gått ihop sig.
  • 2.Tillsätt saltet och låt knåda vidare i ca 2 minuter på låg hastighet till degen känns fastare och inte kladdig, ev kan mer vetemjöl behövas tillsättas om degen känns för kladdig.
  • 3. låt degen vila och jäsa till minst dubbel storlek ca 45 minuter rumstemperatur alternativ över natten i kylen
  • 4. Koka upp socker, vatten och ättika.
  • 5. Skala silverlöken och hyvla på mandolin tunt alternativt med kniv till ringar, lägg genast ner i den varma ättikslagen och plasta över, låt svalna.
  • 6. Skiva champinjonerna tunt, dela ner kantareller/trumpetsvampen grovt, lägg åt sidan.
  • 7. Skölj och dra bort svartkålen från kvisten, salta och massera med lite olivolja, låt stå till servering.
  • 8. Smula ner fetaosten i en bunke tillsätt creme fraiche, finriven vitlök och smaka upp med salt, peppar och pizzakrydda.
  • 9. Sätt ugnen på maxeffekt ca 250 grader varmluft.
  • 10. Baka ut pizzadegen på en ugnsplåt med bakplåtspapper, bred på fetaoströran och gratinera i ugnen till gyllenbrun färg ca 8-12 minuter, spara lite kräm till topping.
  • 11.Toppa med svampen, picklade löken, svartkål och körvel samt en finish med pizzakrydda och njut.


PIZZA BIANCO

Recept på Pizza bianco från Erik Eriksson

image

PIZZA BIANCO

Recept på Pizza bianco från Erik Eriksson

image

PIZZA BIANCO

Recept på Pizza bianco från Erik Eriksson

image

PIZZA BIANCO

Recept på Pizza bianco från Erik Eriksson

image