SMASHED BURGER MED ÄPPELCOLESLAW OCH ROSTAD POTATIS
4 portioner
1 tim och 20 min tillagningstid
- 800 g nötfärs
- 2 msk dijonsenap
- 8 st skivor lagrad cheddarost
- 2 st rödlökar
- 0,5 dl ättika
- 1 dl socker
- 1,5 dl vatten
- 4 st hamburgerbröd
- 1 st bifftomat
- 0.5 st gurka
- 8 st baconskivor
- 3 msk Chipotle honey rub
- 1 dl hamburgerdressing
- Svartpeppar
- Rapsolja
- Salt
- 0.5 st mindre spetskål
- 1 st granny smith äpple
- 2 dl majonnäs
- 2 msk äppelcidervinäger
- 0.5 st silverlök skalad
- Svartpeppar
- Salt
- 2 st sötpotatis
- 400 g fast potatis
- 1 msk honung
- Svartpeppar
- Salt
- Rökt paprikapulver
- Torkad timjan
- Rapsolja
GÖR SÅHÄR
Skala eller tvätta potatisen och skär i mindre bitar, ringla över olja och smaka upp med kryddor. Lägg sedan i en ugnssäker form med bakplåtspapper och rosta 225 grader varmluft i ca 25-35 minuter, de ska bli gyllene. Strimla kålen tunt med kniv eller på en mandolin, tunn hyvla äpple och silverlöken och lägg i bunke. Häll på vinägern och massera in den i kålen ,äpplet och löken, låt stå och dra ca 20 minuter. Häll av vinägern och tillsätt majonnäsen samt smaka upp med kryddor.
Dela färsen i 8 st bollar och platta ut till tunna burgare, pensla med dijonsenap på ena sidan för få en krispigare stekyta. Skala och skiva rödlöken tunt, koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull, tillsätt löken och låt dra i ca 10 minuter. Skiva tomat och gurka. Stek baconen krispiga och lägg åt sidan.
Värm stekpannan till hög temperatur, stek i olja med senapen nedåt och salta peppra, när den börjar bli gyllene vänd och lägg på osten så den smälter. Krydda med ruben och lyfta bort så köttet vilar någon minut, stek bröden snabbt i pannan så de blir frasiga och suger upp stek juicen. Bygg hamburgaren med dressing, tomat, kött, gurka och picklad lök. Servera med tillbehören och goffa.