RECEPT FRÅN DELTAGARE I RECEPTTÄVLINGEN! GUNILLA EGELSTAD - OXFILÉ PROVENCALE
Svårighetsgrad: 3/5
Tillagningstid: 1,5 timme
Till 4-6 personer
INGREDIENSER
Oxfilé
1 kg Potatis
2 paket bacon
2 knippar sparris
En knippe persilja
6-8 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Chili
Smör
KÖTTET & POTATISEN
Sätt ugnen på 180°c
Pressa valfri mängd vitlök på köttet
Krydda med salt, peppar och chili
Bryn köttet i smör
Lägg köttet i en ugnsfast form och ställ in i ugnen
Använd stektermometer och ställ in på 55°c
Skiva potatis och stek i smör med vitlök, salt och peppar
Ställ in en form i ugnen och ta ut efter ca 20 minuter när den är mjuk och guldig
BACON & SPARRIS
Linda bacon runt sparrisen och stek i smör
Blanda 150g rumstempererat smör med 2 dl färsk, klippt persilja
Blanda i lite hackad chili och 4 pressade vitlöksklyftor
INNAN SERVERING
Skär det färdiga köttet i skivor
Lägg skivorna på potatisen och sprid ut kryddsmöret över
Lägg baconsparrisen runtom och ställ in fatet i ugnen i 5 minuter
När smöret har smält kan du servera ditt kött
Om du vill lyxa till det ytterligare, toppa med stekta kantareller!