Om oss

Fri frakt

logo

RECEPT: OXFILÉ PROVENCALE


RECEPT: OXFILÉ PROVENCALE


hero

BY GUNILLA EGELSTAD - 2020-10-07

recept

RECEPT FRÅN DELTAGARE I RECEPTTÄVLINGEN! GUNILLA EGELSTAD - OXFILÉ PROVENCALE

Svårighetsgrad: 3/5

Tillagningstid: 1,5 timme

Till 4-6 personer


INGREDIENSER

Oxfilé

1 kg Potatis

2 paket bacon

2 knippar sparris

En knippe persilja

6-8 vitlöksklyftor

Salt

Peppar

Chili

Smör



KÖTTET & POTATISEN


Sätt ugnen på 180°c

Pressa valfri mängd vitlök på köttet

Krydda med salt, peppar och chili

Bryn köttet i smör

Lägg köttet i en ugnsfast form och ställ in i ugnen

Använd stektermometer och ställ in på 55°c


Skiva potatis och stek i smör med vitlök, salt och peppar

Ställ in en form i ugnen och ta ut efter ca 20 minuter när den är mjuk och guldig

image

image

BACON & SPARRIS


Linda bacon runt sparrisen och stek i smör

Blanda 150g rumstempererat smör med 2 dl färsk, klippt persilja

Blanda i lite hackad chili och 4 pressade vitlöksklyftor


INNAN SERVERING


Skär det färdiga köttet i skivor

Lägg skivorna på potatisen och sprid ut kryddsmöret över

Lägg baconsparrisen runtom och ställ in fatet i ugnen i 5 minuter

När smöret har smält kan du servera ditt kött

Om du vill lyxa till det ytterligare, toppa med stekta kantareller!

image