INGREDIENSER
PIZZADEG TILL 4 STYCKEN PIZZOR
425 g starkt vetemjöl 75 g durummjöl 310 g vatten 200 g surdeg 15 g salt
TOMATSÅS
1 dl tomatpuré 1/2 dl olivolja 2 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 1/2 tsk oregano 1/2 tsk socker 1 hackad vitlöksklyfta
FÖRBEREDELSE
Blanda alla ingredienser i en köksassistent utom saltet i 5 minuter på låg hastighet. Tillsätt sedan saltet och kör degen 2 minuter på snabb fart. Lägg sedan degen i en oljad bunke med plastfolie som lock. In med den i kylen minst 12 timmar gärna mer. Dagen efter tar du fram degen och låter den stå i rumstemperatur medans du gör tomatsåsen och förbereder valfritt pålägg.
TOPPING
Välj valfri topping på pizzan, här är det bara att ta det man föredrar. Pizzan på bilden har mozzarella, lök, oliver och paprika.
TILLAGNING
Värm sedan ugnen till högsta möjliga temperatur. Diana bakar sina pizzor i en vedugn, på över 450 grader, i ca 1 minut. Med en vanlig ugn väljer du maxtemperatur och låter plåten bli varm inne i ugnen under tiden. När ugnen är på högsta temperatur tar man ut plåten och lägger ett bakplåtspapper på och sedan placerar pizzan på. Ställ den sedan snabbt in i ugnen, i ca 10 minuter. Låt vara tills kanterna har fått färg, och kika på undersidan av pizzan om den har fått gyllenbrun färg.
SERVERA OCH NJUT!